Orientacions PAU

Actualment, les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) consten de sis problemes. Els estudiants han de resoldre només 5 d’aquests. Cada problema té un valor de 2 punts. A més a més, poden utilitzar calculadora, però no s’autoritza l’ús de calculadores o altres aparells que portin informació emmagatzemada o que puguin transmetre o rebre informació com telèfons, rellotges intel·ligents, calculadores capaces de memoritzar fórmules i/o gràfiques…

A continuació es troben els criteris de correcció oficials de les proves PAU segons el Consell Interuniversitari de Catalunya:

 • En tots els casos, la resolució que fa l’estudiant s’ha de poder seguir i s’han de comprendre els passos que fa. Aquelles respostes, parcials o totals, que no estiguin desenvolupades o que no se’n puguin seguir els passos seran puntuades amb 0 punts.
 • La resolució proposada és, en alguns casos, una de les possibles i no és, en principi, única. Per tant, sempre que l’enunciat ho permeti, en el cas que l’estudiant respongui amb una resolució alternativa totalment correcta se li assignarà el total de puntuació de l’apartat. Si la resposta és parcial, la puntuació obtinguda serà proporcional a la part corresponent de la puntuació total.
 • En alguns casos, la solució final pot admetre expressions equivalents. Si és així, la puntuació serà la totalitat de la puntuació de l’apartat.
 • Tots els exercicis, apartats i passos dins d’un mateix apartat s’han de valorar amb múltiples de 0,25 punts.
 • Penalització per errades de càlcul o transcripció:
  • Si l’errada que es comet no té més transcendència, NO es descomptarà res de la puntuació parcial de l’apartat.
  • En el cas que l’errada condueixi a derivacions paral·leles de l’enunciat, cal valorar i puntuar el desenvolupament i la coherència de la resolució que en resulti, i només s’ha d’aplicar una penalització final de 0,25 punts.
  • Si l’errada fa que alguna de les qüestions que es demanen no tingui sentit, la puntuació màxima de l’apartat serà de 0,75 punts.
  • Si la resolució d’un apartat conté dues errades, la puntuació de l’apartat serà l’acumulada fins al moment previ a la segona errada.
Aquesta entrada ha esta publicada en PAU. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Els comentaris estan tancats.